img

O

Restoranu Zlatna Kruna

Ko jednom proba, ponovo se vrati u naš restoran!

Naša priča

Istorija je na našoj strani

Čarda Zlatna Kruna se nalazi na levoj obali reke Dunav tzv "plava evropska magistrala"na 1401 km njenog toka ka ušću u Crno more.

Čarda Zlatna Kruna se nalazi u neposrednoj blizini specijalnog rezervata prirode" Gornje Podunavlje" koje predstavlja jednu od najvećih ritsko-močvarnih celina na toku kroz Srbiju. U rezervatu živi preko 50 vrsta riba, raznih vrsta sisara, ptica, vodozemaca i insekata. Ispred objekta je gradsko šetalište sa kog se pruža pogled na reku Dunav i obilje šume i zelenila. Nedaleko od nas na udaljenosti svega 100m nalazi se predivan pravoslavni hram "Svetih Apostola" koji sa rekom i prirodom čini celinu i uživanje za sva čula. Iz samog objekta može da se vidi, a udaljena je oko 300m međunarodna marina najopremljenija i jedina marina na reci Dunav.

img
img
img

Apatin je od davnina bio poznat kao centar ribarstva.

U specijalnom rezervatu " Gornje Podunavlje" predstavlja prirodno mrestilište među kojima su napoznatije autohtone vrste: šaran, štuka, smuđ, som, kečiga i dr. Ljubav prema prirodi, lovu i ribolovu je podstakla osnivače da sagrade ovakav objekat koji je na daleko poznat po kvalitetu hrane, pića i usluge. Naročito smo poznati po čuvenom ribljem paprikašu kao i ribljim specijalitetima. Od davnina su ribari boravili u prirodi i kampovima, gde su osmislili jelo koje se sprema od sveže ribe i sastojaka brzo i jednostavno koji su takvo jelo nazvali riblji paprikas. Vekovima spremano ovo jelo postalo je tradicija za ovo podnevlje i insiracija za kulinarske majstore. Kuvarskom tradicijom od 100 godina mi smo došli do čarobne formule za spremanje ribljeg paprikaša u kojem uživaju hedonisti sa raznih strana Sveta. U našoj gastro ponudi pored jela sa roštilja i već čuvenog ribljeg paprikaša nudimo i riblje specijalitete od šarana, soma, štuke, kečige, smuđa i drugih vrsta rečne i morske ribe.

KO JEDNOM PROBA, PONOVO SE VRATI!

U naš restoran

img

SMEŠTAJ

Čarda Zlatna Kruna pruža i usluge luksuznog smeštaja. Smeštajni kapacitet objekta podržava 10 soba